Ανακαίνιση σπιτιού

Τα αγαπημένα μας Outdoor Trends για αυτό το Καλοκαίρι

Τα αγαπημένα μας Outdoor Trends για αυτό το Καλοκαίρι

Όταν έχουμε το Καλοκαίρι και τις Καλοκαιρινές διακοπές στο μυαλό μας, μερικές φορές βοηθάει το να μεταμορφώσουμε τον εξωτερικό μας χώρο στην προσωπική μας Όαση. Ειδικά εφόσον τα τελευταία χρόνια, με τις επιπτώσεις της πανδημίας έχουμε βιώσει το πόσο σημαντικό είναι να περνάμε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους καθώς έχουμε δει το πόσο πολύ μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα ζωής μας.

Γι'αυτόν το λόγο το άρθρο αυτό είναι αφιερωμένο σε κάποια από τα αγαπημένα μας Trends στην διακόσμηση εξωτερικού χώρου. Ας δούμε λοιπόν μαζί, ενδιαφέρουσες και μοναδικές επιλογές για έπιπλα και διακοσμητικά για τον κήπο και την βεράντα.

image credi

After delight. The sun creating gorgeous shadows in the living area & creating a lovely ambient light for the perfect afternoon.image credit

image credit

Μοντέρνα μεσογειακή αισθητική

Έχουμε μιλήσει αρκετά για σύγχρονο μεσογειακό στιλ στο άρθρο Τι είναι το Scandinavian Mediterranean στιλ διακόσμησης;. Το στιλ αυτό θα αποτελέσει μία από τις μεγαλύτερες πηγές έμπνευσης για εξωτερικούς χώρους. Χαρακτηρίζεται από μια συγκεκριμένη, ρουστίκ, θαλασσινή, νοσταλγική γοητεία που συναντά το καθαρό, μίνιμαλ, εκλεπτυσμένο Σκανδιναβικό στιλ.

Από την φύση της και μόνο, η μεσογειακή αισθητική εμπνέει καλοκαιρινή διάθεση διακοπών. Κεραμικά, τερακότα, μπαμπού, ρατάν, ξύλο αλλά και μεσογειακά μοτίβα, ουδέτεροι χρωματισμοί, απλές γραμμές, ομπρέλες και άνετα μαξιλάρια ή ξαπλώστρες θα μετατρέψουν τον εξωτερικό χώρο σας σε μία γωνιά διακοπών.

 

Έπιπλα που θυμίζουν γλυπτά

Το συγκεκριμένο trend δεν είναι μόνο για το καλοκαίρι, αλλά λειτουργεί όλον τον χρόνο. Βλέπουμε έπιπλα εξωτερικού χώρου που θυμίζουν γλυπτά ή μόνιμα στοιχεία της κατασκευής του σπιτιού, σε υλικά που είναι ανθεκτικά και συχνά δημιουργούν μία industrial αισθητική.

Τα σχήματα σε καναπέδες, καρέκλες και τραπέζια εξωτερικού χώρου είναι πρωτότυπα και ιδιαίτερα. Αυτό το γλυπτικό στοιχείο μπορεί φυσικά να μεταφραστεί και στα διακοσμητικά. Μάλιστα ο συνδυασμός επίπλων και διακοσμητικών που μοιράζονται αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να "δέσει" το στιλ του εξωτερικού σας χώρου και να δημιουργήσει ένα πολύ προσεγμένο και λεπτομερές αποτέλεσμα.

 

Πολυλειτουργικά έπιπλα

Βλέπουμε ξανά και ξανά την τάση των πολυλειτουργικών ή πολυμορφικών επίπλων, για όλους τους χώρους του σπιτιού. Αυτή μεταφράζετε και στους εξωτερικούς χώρους. Λέγοντας πολυλειτουργικότητα, εννοούμε την χρήση ενός αντικειμένου με πολλούς διαφορετικούς τρόπους ή έστω για πάνω από έναν. Συναντάμε έπιπλα εξωτερικούς χώρου, τα οποία μπορούν να συναρμολογηθούν με διαφορετικούς τρόπους σε διαφορετικές γωνίες και θέσεις και άλλα που λειτουργούν και ως αποθηκευτικοί χώροι.

 

image credit

image credit

image credit

image credit

image credit

image credit

image credit

Eξωτερικός Φωτισμός που σε ταξιδεύει

Η συγκεκριμένη τάση είναι μία από τις αγαπημένες των Δανών, επομένως την βλέπουμε να επανέρχεται ξανά και ξανά. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά διακοσμητικά των μπαλκονιών των Δανών είναι τα μικρά φωτάκια που στολίζουν τα κάγκελα όλο τον χρόνο και τα αναμμένα επιδαπέδια φαναράκια εξωτερικού χώρου.

Νομίζω ότι μπορούμε και εμείς να υιοθετήσουμε αυτή την τάση για να δώσουμε ζεστασιά και σκανδιναβικό ύφος στη διακόσμηση εξωτερικού χώρου. Δεν χρειάζεται όμως να περιοριστούμε σε ένα είδος φωτισμού, όπως σε αυτόν με τα μικρά φωτάκια που ανέφερα. Υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές για να δώσουμε στο μπαλκόνι ή την αυλή μας, αυτό το παραμυθένιο στιλ.

MUUBS Φανάρι Φανάρι, Storm S, Φυσικό, Ανακυκλώσιμο Μη Επεξεργασμένο Ξύλο, teak, 16x16xH32 cm, MUUBS
MADAM STOLTZ Φωτιστικό οροφής Φωτιστικό Οροφής Klokke Medium Ρατάν D:51x23cm E27/60W, MADAM STOLTZ
MADAM STOLTZ Φωτιστικό οροφής Φωτιστικό Οροφής Knitting, Μπαμπού, Φυσικό, D:40x46 cm, MADAM STOLTZ

Παρακολουθείτε τα τελευταία μας άρθρα για πολλά περισσότερα HINTS και γράψτε μας στα comments τις συμβουλές που θα θέλατε στη συνέχεια.

Ανάγνωση επόμενου

Νέες τάσεις στη διακόσμηση 2023 - 2024
Back to school: Mε τα πολύχρωμα ντουλάπια της Mustard Made

Αφήστε ένα σχόλιο

Όλα τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.

Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

Δωρεάν Μεταφορικά

Με αγορές άνω των 99€ για Ελλάδα ή 250€ για Κύπρο

3 Άτοκες Δόσεις

Με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα

Δωρεάν Αντικατοβολή

Δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση για την υπηρεσία την αντικαταβολής

Εύκολη Διαδικασία Επιστροφών

Επιστροφές εντός 14 ημερών και επιστροφή χρημάτων