Το Pantone Color of the Year 2024 και πως να το χρησιμοποιήσετε στη διακόσμηση σας

Το Pantone Color of the Year 2024 και πως να το χρησιμοποιήσετε στη διακόσμηση σας

Στις αρχές του Δεκεμβρίου το color institute Pantone ανακοίνωσε το Χρώμα της Χρονιάς 2024!

Η ανακοίνωση της Pantone είναι κάτι που πάντα κοιτάμε ως interior designers, καθώς μπορεί να επηρεάσει με διάφορους τρόπους τα trends της επόμενης χρονιάς. Πέρυσι η Pantone επέλεξε το Viva Magenta, ένα αρκετά έντονο, αισιόδοξο και ζωηρό κόκκινo/ροζ χρώμα. Αυτό επηρέασε αρκετά την διακόσμηση του 2023 και φυσικά είδαμε πολλά μαξιμαλιστικά στιλ να γεννιούνται φέτος, τα οποία το περιελάμβαναν, όπως το Dopamine Decor.

Φέτος η Pantone επέλεξε έναν πολύ πιο απαλό, ζεστό, ευέλικτο και χαλαρωτικό χρώμα, εκφράζοντας την τάση του να φροντίζουμε τον εαυτό μας και τους άλλους. 

Συγκεκριμένα η Leatrice Eiseman, Executive Director του Pantone Color Institute δήλωσε, "Αναζητώντας μια απόχρωση που απηχεί την έμφυτη επιθυμία μας για ανθρώπινη σύνδεση, επιλέξαμε ένα χρώμα που ακτινοβολεί με ζεστασιά και μοντέρνα κομψότητα. Μια απόχρωση που γεφυρώνει αβίαστα το νεανικό με το διαχρονικό."

A peach display of items on a desk

image credit

 Ανακάλυψε το Peach Fuzz!

Το Pantone Color of the Year 2024 λοιπόν, είναι το Peach Fuzz! Το PANTONE 13-1023 Peach Fuzz είναι μία βελούδινη, απαλή απόχρωση ροδάκινου του οποίου ο στόχος είναι να χαλαρώνει και να εμπλουτίζει το μυαλό, το σώμα και την ψυχή. Αυτή η ροδακινί απόχρωση, η οποία κατοικεί ανάμεσα στο ροζ και το πορτοκαλί, αποτυπώνει μια αίσθηση καλοσύνης και τρυφερότητας, φροντίδας, κοινότητας και συνεργασίας.

pantone color of the year 2024 peach fuzz

image credit

Γιατί το Peach Fuzz;

Η ανάγκη μας για ενσυναίσθηση, συμπόνια και όραμα για ένα πιο ειρηνικό μέλλον είναι ξεκάθαρη σε αυτούς τους ταραχώδεις καιρούς. Για την Pantone, σωματική και ψυχική υγεία πρέπει να μπει στο προσκήνιο, ειδικά σε έναν κόσμο που συχνά δίνει προτεραιότητα στην παραγωγικότητα. Εστιάζουμε στο να καλλιεργήσουμε τον εσωτερικό μας εαυτό, να βρούμε στιγμές δημιουργικότητας και σύνδεσης μέσα στο χάος. 

Όπως προείπαμε, η Pantone ήθελε να επιλέξει μια ζεστή και άνετη απόχρωση που υπογραμμίζει την επιθυμία μας για συντροφικότητα και την απόλαυση που μπορεί να φέρει μια στιγμή ηρεμίας, την οποία μοιραζόμαστε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Το Peach Fuzz αποτελεί μια φρέσκια προσέγγιση στην απαλότητα, τη ζεστασιά αλλά και το μοντέρνο.

Η άνεση στο χρώμα PANTONE 13-1023 Peach Fuzz μπορεί να μας φέρει εσωτερική γαλήνη και να μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα, να φροντίζουμε το μυαλό, το σώμα και την ψυχή μας. Αυτό το χρώμα μπορεί να κάνει τα πράγματα να φαίνονται όμορφα και κομψά, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Το PANTONE 13-1023 Peach Fuzz είναι ένα ποιητικό και ρομαντικό ροδακινί χρώμα, με μια πινελιά κλασικής γοητείας.

image credit

image credit

image credit

image credit

 

Tο Peach Fuzz στον χώρο σας:

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτό το χρώμα που συνδυάζει το κλασικό με το μοντέρνο, τότε υπάρχουν διάφορες ενδιαφέρουσες επιλογές. Το σίγουρο είναι ότι η εισαγωγή του απαλού και άνετου PANTONE Peach Fuzz στους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού, δημιουργεί μια μοναδική, φιλόξενη ατμόσφαιρα, είτε εμφανίζεται σε έναν βαμμένο τοίχο είτε σε μικρότερες λεπτομέρειες, όπως αυτά τα μοναδικά κεριά από τη συλλογή μας:

Broste Copenhagen Κεριά Fruit Διακοσμητικό Κερί-Αχλάδι Ροδακινί, Ø8,8XH14CM Broste Copenhagen
Broste Copenhagen Κεριά Seashell Διακοσμητικό Κερί Ροδακινί, W15XL6XH10CM Broste Copenhagen
Broste Copenhagen Κεριά Fruit Διακοσμητικό Κερί-Κεράσι Ροδακινί, W15XL6XH10CM Broste Copenhagen
Broste Copenhagen Κεριά Διακοσμητικά Κεριά Τaper Σετ 4τμχ Ροζ Ø2,2X38 cm 10,5h Broste Copenhagen

 

Πως να το συνδυάσετε:

Ίσως αναρωτιέστε, με ποια χρώματα μπορείτε να συνδυάσετε αυτό το μοναδικό ροδακινί, που θυμίζει το παρελθόν αλλά ταιριάζει και με το σύγχρονο στιλ. Η Pantone δημιούργησε πέντε χρωματικές παλέτες με χρώματα που μπορούν να σας βοηθήσουν να διακοσμήσετε με το Peach Fuzz και δένουν μοναδικά μαζί του.

branded apricot – peach fuzz – marsala – almondine – almond peach – grapeade – sauterne

pantone peach fuzz color palette libations nordroom

image credit

 

Αποτελούμενο από ένα συνδυασμό δελεαστικών αλλά muted αποχρώσεων, η παλέτα Libations, μπορεί να ταιριάξει μοναδικά με την εκλεπτυσμένη αλλά και αστική, μοντέρνα διακόσμηση.

dining room with peach walls

 

mango mint – party punch – grapemist – blueberry – green banana – dijon – honey yellow – peach fuzz

pantone peach fuzz color palette flavor full

image credit

Η παλέτα Flavor full είναι μια ομάδα από ενδιαφέρουσες αποχρώσεις. Βλέπουμε στη πρώτη σειρά, έντονα μαξιμαλιστικά μουσταρδί, ματζέντα και μπλε και στη δεύτερη σειρά, φυσικά γιήνα καφέ και μπεζ. Αυτή η παλέτα με την ξεχωριστή και εντυπωσιακή εμφάνιση της, είναι ιδανική για πολύπλοκους και ελκυστικούς χρωματικούς συνδυασμούς.

pink-headboard-dark-grey-wall

image credit

Концептуальный проект, Интерьер городской квартиры до 100 м², 2021, Россия, Москва, Неоклассика, Квартира, Бизнес, 68 м²

image credit

Концептуальный проект, Интерьер городской квартиры до 100 м², 2021, Россия, Москва, Неоклассика, Квартира, Бизнес, 68 м²

image credit

 

pale pansy – myristica – phlox – super lemon – peach fuzz – sun dried tomato – jade green – porcelain

pantone peach fuzz color palette hybrid hues Pantone Color of the Year 2024 Home Decor Inspiration

image credit

 

Η Hybrid Hues είναι μια παλέτα αποχρώσεων που εμφανίζει μια διχοτομία ποικίλων τόνων, όλοι φαινομενικά ασύμφωνοι, αλλά ταυτόχρονα αρμονικοί. Ίσως η συγκεκριμένη παλέτα να θέλει λίγο περισσότερο οραματισμό, όμως μπορεί να λειτουργήσει.

multi-colorful-kitchen-cabinets-nordroom

 

 pristine – peach fuzz – honey peach – peach puree – peach pink – georgia pink – peach blossom – peach pearl

pantone peach fuzz color palette peach plathora Pantone Color of the Year 2024 Home Decor Inspiration

image credit

Το Peach Plethora είναι η απόλυτη συμφωνία του ροδάκινου και μας θυμίζει λίγο το περασμένο Καλοκαίρι και το Barbie Movie. Μια monochromatic συλλογή χρωμάτων που αγκαλιάζει τους πιο ανοιχτούς τόνους του ροδακινί και μας πάει από το σχεδόν μπεζ έως το ροδακινί-ροζ, δημιουργώντας μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα.

peach kitchen cabinets purple zellige tiles nordroom
THE POSTER CLUB Poster Secret Notes Sofia Lind Πόστερ 50x70 cm Ανοιχτό Ρόζ/Πορτοκαλί Sustainable Paper THE POSTER CLUB
HOFF Τραβέρσα Τραβέρσα Ριγέ Βαμβάκι/Πολυεστέρας Παστέλ Ροζ/Σομόν/Χρυσό 180x33cm HOFF

 

pink yarrow – aurora pink – peach fuzz – blazing orange – bermuda – baltic – nautical blue – little boy blue

pantone peach fuzz color palette pairings

 

Κλείνουμε δυναμικά τις παλέτες μας. Το Pairings είναι ένας φιλικός συνδυασμός τονικών ζευγών χρωμάτων που περιλαμβάνει δύο παραλλαγές από ροζ, πορτοκαλί, μπλε-πράσινο και μπλε οικογένειες που συνδυάζονται ευχάριστα και αρμονικά μεταξύ τους.

living-room-gallery-walls-peach-nordroom

 

 

Hintsdeco Books Βιβλίο Τέχνης Βιβλίο Τέχνης Little Book of Luis Vuitton Light Ροζ 13×1,7×18,5 cm Hintsdeco

δες το προϊόν

 

 Μάλιστα η ίδια η Pantone έχει συνεργαστεί με δύο brands διακόσμησης σπιτιού, ώστε να δημιουργήσει κάποια ιδιαίτερα προϊόντα, για να βάλετε το Peach Fuzz στο σπίτι σας.

 Χαλιά στο Peach Fuzz

Η συλλογή Ruggable x Pantone διαθέτει πέντε μοναδικά Peach Fuzz χαλιά, επιτρέποντας σε αυτήν την ευέλικτη απόχρωση να ξεπεράσει τις εποχές και να εμπνεύσει ευεξία στο σπίτι σας όλο το χρόνο. Αν θέλετε να φρεσκάρετε το σαλόνι σας για τον χειμώνα είναι η τέλεια επιλογή.

Φυσικά δεν χρειάζεται να επιλέξετε τα χαλιά της συγκεκριμένης εταιρείας. Μπορείτε απλά να εμπνευστείτε από αυτές τις επιλογές για τη δική σας αναζήτηση.

 

 Peach Fuzz ταπετσαρία

Η εταιρεία Spoonflower συνεργάζεται με την Pantone για να φέρει το χρώμα της χρονιάς στο σπίτι σας με δραματικό τρόπο. Οι καλλιτέχνες του Spoonflower δημιούργησαν μία σειρά από μοναδικά σχέδια, όλα με βάση το Peach Fuzz. Το χρώμα αυτό αντιπροσωπεύει τη συλλογική μας ανάγκη για θαλπωρή από τους χώρους και τα αντικείμενα στη ζωή μας. Αυτές οι ταπετσαρίες επιδιώκουν να δημιουργήσουν αυτό ακριβώς.

 
Aurora Vine Dawn Wallpaper
 
Κλείνοντας, αξίζει να σκεφτούμε αν η επιλογή της Pantone θα μπορούσε να είναι διαφορετική για το 2024, σκεπτόμενη ότι το χρώμα της χρονιάς αντανακλά την εκάστοτε παγκόσμια κοινωνική κατάσταση και την άποψη της Pantone απέναντι σε αυτή. Η λογική της Pantone για ανάγκη ηρεμίας, φιλοξενίας και αίσθησης καταφυγίου είναι φυσικά κατανοητή και σίγουρα ακούγεται σαν μία αίσθηση που όλοι θα θέλαμε να έχουμε. Όμως λόγο των καταστάσεων που συμβαίνουν στον πλανήτη, αναρωτιέμαι αν το Color of the Year για το 2024 θα μπορούσε να είναι μία πιο επαναστατική επιλογή.
Σε κάθε περίπτωση το Peach Fuzz είναι ένα χρώμα φιλικό προς όλους και απόλυτα εύχρηστο. Σίγουρα θα δούμε πολλές επιλογές και εκφάνσεις του χρώματος στο φετινό interior design.
Εσείς τι νομίζετε;

Ανάγνωση επόμενου

Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι: Ο απόλυτος οδηγός διακόσμησης για τον οικοδεσπότη
Φωτισμός Μπάνιου: Τι σημαίνει προστασία IP και πως να βρείτε το σωστό φωτιστικό

Αφήστε ένα σχόλιο

Όλα τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.

Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

Δωρεάν Μεταφορικά

Με αγορές άνω των 99€ για Ελλάδα ή 250€ για Κύπρο

3 Άτοκες Δόσεις

Με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα

Δωρεάν Αντικατοβολή

Δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση για την υπηρεσία την αντικαταβολής

Εύκολη Διαδικασία Επιστροφών

Επιστροφές εντός 14 ημερών και επιστροφή χρημάτων