Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι: Ο απόλυτος οδηγός διακόσμησης για τον οικοδεσπότη

Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι: Ο απόλυτος οδηγός διακόσμησης για τον οικοδεσπότη

Οι γιορτινές ημέρες πλησιάζουν! 

Μία από τις αγαπημένες στιγμές αυτής της εποχής, είναι ο στολισμός και ο σχεδιασμός για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Ανυπομονούμε να στρώσουμε το γιορτινό μας τραπέζι και να φτιάξουμε νέες Χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις με την οικογένεια και τους φίλους μας.

Τώρα είναι η στιγμή να σκεφτούμε τις χρωματικές παλέτες που θα επιλέξουμε, τα σερβίτσια μας, τις διακοσμητικές συνθέσεις των τραπεζιών με τα κεριά και τα λουλούδια, τα τραπεζομάντιλα και όλα αυτά τα επιπλέον στοιχεία που θα δημιουργήσουν ζεστασιά, συναισθηματική εγγύτητα και χαλάρωση.

Αν είσαι φέτος ο/η οικοδεσπότης/ποινα και ψάχνεις ιδέες από τις οποίες μπορείς να εμπνευστείς για το στολισμό του τραπεζιού σου, στη συνέχεια θα βρεις ένα οδηγό με hints αλλά και κάποια από τα πιο ενδιαφέροντα trends που βλέπουμε φέτος.

 

Billledetext

Simple Festive + Foraged Small Tablescape
Billledetext
simple beautiful dinner table decor
Julen 2021 på Artilleriet, dukning

δες το προϊόν

Broste Copenhagen Πιάτο Κεραμική Πιατέλα Nordic Οβάλ Sand Υπόλευκη W26,5xL35,5xH3 cm Broste Copenhagen

δες το προϊόν

 

Βάζουμε φιόγκους από όμορφες κορδέλες
Ήδη έχουμε αναφέρει τις κορδέλες σαν ένα από τα βασικά αξεσουάρ του Οργανικού Χριστουγεννιάτικου στιλ. Έχουμε γράψει για το πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υφασμάτινες κορδέλες, φτιάχνοντας φιόγκους, συνδυάζοντας τες με απλά φωτάκια, για να στολίσετε το δέντρο σας.
Όμως υπάρχουν πραγματικά άπειροι τρόποι να εισάγετε φιόγκους στη διακόσμηση του τραπεζιού σας και αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή trends στη φετινή Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Προμηθευτείτε λινές, βελούδινες, σατέν ή από ότι άλλο ύφασμα αγαπάτε κορδέλες και βάλτε όλη σας την τέχνη, έτσι ώστε να δημιουργήσετε τους πιο κομψούς φιόγκους.
Homevialaura, joulu, kattaus, Balmuir, Iittala, Hobstar, marmori
pink champagne cocktail with bow on it for christmas party

 

Χρησιμοποιήστε σουπλά

Σίγουρα το να επιλέξετε το κατάλληλο τραπεζομάντηλο είναι σημαντικό. Όμως θα δημιουργήσετε ένα highlight στο τραπέζι σας, βάζοντας σουπλά κάτω από το κάθε πιάτο. Έτσι θα κάνετε το σερβίτσιο σας να μοιάζει πιο πλούσιο και ιδιαίτερο και θα εντυπωσιάσετε με έναν εύκολο τρόπο. 

Σουπλά δερμάτινα, υφασμάτινα, από φυσικά υλικά όπως ξύλο, ψάθα, πρασινάδα, πέτρα, είναι μερικές ιδέες που μπορούν να αναβαθμίσουν και το πιο απλό σερβίτσιο πιάτων.

Συνδυάστε τα με σουβέρ για τα ποτήρια σας και υφασμάτινες πετσέτες ή καλής ποιότητα χαρτοπετσέτες και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. 

colorful sparkly holiday table
simple natural holiday place setting
2021 Christmas Table Decor & Place Settings
overhead view of 4 christmas place settings white linen placemat gold flatware white dinner plate small greenery wreath with white salad plate on top gold bell with gold felt ribbon on top of plate for place card holder linen napkin under dinner plate greenery table runner with large gold bells and brass candlesticks
christmas place setting white linen placemat gold flatware white dinner plate small greenery wreath with white salad plate on top gold bell with gold felt ribbon on top of plate for place card holder linen napkin under dinner plate

Κεριά και κηροπήγια

Τα κεριά και κηροπήγια είναι ένα αναπόσπαστο στοιχείο του γιορτινού τραπεζιού, για να δημιουργήσετε μια ζεστή και φιλόξενη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

Υπάρχουν μοναδικά πρωτότυπα κηροπήγια τα οποία μπορούν να ταιριάξουν με το δικό σας στιλ και με την υπόλοιπη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Η μεγάλη διαφορά όμως που θα κάνει τη διακόσμηση σας να ξεχωρίσει, σύμφωνα με την  φετινή χριστουγεννιάτικη τάση, είναι οι φιόγκοι και τα ψηλόλιγνα κεριά.

Ακόμα και εάν δεν στολίσετε τα κηροπήγια σας με μικρά στεφάνια, φύλλα, αποξηραμένα φρούτα και στολίδια, επιλέξτε να ανάψετε ψηλά κεριά ακόμα και σε αναπάντεχα χρώματα και να προσθέσετε μικρούς ή μεγάλους υφασμάτινους φιόγκους παντού. 

Η απαλή λάμψη από τα φώτα των κεριών και η πολυτέλεια των κομψών φιόγκων  θα δημιουργήσουν μια ζεστή, πλούσια, μοναδική ατμόσφαιρα, ιδανική για να απολαύσετε γιορτινές στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

image credit

image credit

image credit

image credit

 

δες το προϊόν

KRISTINA DAM studio Κασπώ Διακοσμητικό Κασπώ ANYA Δολομίτης Μπεζ 18XH20 cm Wikholm Form

δες το προϊον

Χρησιμοποιήστε φυσικά στοιχεία που θα βρείτε γύρω σας

Ο στολισμός του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού δεν θα πρέπει να σας προκαλεί άγχος. Ακόμα και εάν το σπίτι σας έχει μια πιο κλασική διακόσμηση τολμήστε να χρησιμοποιήσετε κουκουνάρια, κλαδιά από πεύκο, ευκάλυπτο, έλατο, ή κάποιο άλλο φυτό που αγαπάτε.

Μπορείτε ακόμα να προσθέσετε στη σύνθεση σας αρωματικά φυτά, όπως δεντρολίβανο, ρίγανη, φασκόμηλο, θυμάρι, κάνοντας το τραπέζι σας να ευωδιάζει σε όλο το σπίτι. 

Στην ίδια λογική, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρούτα εποχής, όπως πορτοκάλια, μανταρίνια, ρόδια ή ολόκληρα καρύδια, αμύγδαλα και φουντούκια για τη διακόσμηση σας.

 Να θυμάστε, πως οι συνθέσεις σας είναι καλό να είναι χαμηλές, ώστε να μπορούν οι καλεσμένοι σας να δουν το άτομο που κάθεται απέναντι τους.

 Τέλος, μια πολύ σημαντική πινελιά στη διακόσμησή σας είναι, να μην παραλείψετε να τοποθετήσετε κάποια από αυτά τα φυσικά στοιχεία πάνω ή δίπλα στο πιάτο του κάθε καλεσμένου σας.

Και μην ξεχνάτε τους μεγάλους υφασμάτινους φιόγκους. Ενσωματώστε τους παντού!

Using black kitchen dinner plates to create a moody and minimal Christmas table setting topped with winter foliage

SUSTAINABLE CHRISTMAS INSPIRATION
5+steps+to+lay+a+simple+and+festive+table.jpeg
handmade fluted dinner plates
Christmas place setting ideas

 

 

Διακοσμήστε και τις καρέκλες σας

Εάν ο χρόνος το επιτρέπει κάντε τις καρέκλες σας μέρος της διακόσμησή σας.

Σκεφτείτε ότι είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που θα δει κάποιος πριν καν κάτσει στο τραπέζι. 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο φιόγκο ή ένα κομμάτι γκι ή μερικά αντικέ στολίδια. Για ένα cozy χριστουγεννιάτικο στιλ, μπορείτε να βάλετε σε μερικά  καθίσματα κάποιες οικολογικές γούνες ή μία μικρή πλεκτή κουβέρτα. Αυτή η επιλογή θα φέρει έναν τόνο ζεστασιάς, φιλοξενίας και γλυκύτητας στους καλεσμένους σας.

 

minimalist christmas table

 

Προσθέστε έστω ένα στοιχείο έκπληξης

Πιθανόν να ψάχνετε για κάτι που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Προτείνω στο φετινό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας να προσθέσετε έστω ένα αναπάντεχο στοιχείο.

Μπορείτε να εισάγετε στο φετινό σας τραπέζι μαύρα ή καφέ σκούρα σερβίτσια. Φανταστείτε τα σε συνδυασμό με ένα βαθύ μπλε τραπεζομάντιλο, πινελιές από γήινη τερακότα και πολυτελή χρυσά κηροπήγια.

Θα μπορούσατε ακόμα να χρησιμοποιήσετε ποτήρια ή πιάτα σε πολλά διαφορετικά χρώματα, τα οποία θα κάνουν το τραπέζι σας παραμυθένιο και ξεχωριστό. 

Κάντε τους καλεσμένους σας να νιώσουν ξεχωριστοί! Τοποθετήστε ένα μικρό δώρο που έχετε επιλέξει για αυτούς, δίπλα στο πιάτο τους. 

Ας εκτιμήσουμε τις μικρές στιγμές που δημιουργούν χαρά και ας ζήσουμε την πραγματική αξία των Χριστουγέννων.

Styling my moody and minimal Christmas table setting with black kitchen dinner plates and cutlery.

image credit

Moody and minimal Christmas table styling with a blue table cloth, black dinner plates and natural winter foliage

image credit

image credit

Table styling xmas-5.jpg

image credit

pink and red christmas party - giant silk scrunchie

image credit

A sweet holiday tablescape with a pirouette/ pirouline wafer cookie cake and Christmas gifts wrapped in Kraft paper and tied with a red velvet bow at each place setting.

image credit

Two Non-Traditional Decorating Ideas for the Christmas Table

image credit

 

MUUBS Πιάτο Πιάτο Φαγητού Κεραμικό Kuri Σκούρο Γκρι-Μαύρο, Ø26xH2,5 cm MUUBS

δες το προϊόν

Broste Copenhagen Πιρούνι Πιρούνι Φαγητού Hune Ανοξείδωτο Ατσάλι Μεταλλικό Καφέ W2,6xL21xH0.58 cm Broste Copenhagen

 

 δες το προϊόν

Broste Copenhagen Μαχαίρι Μαχαίρι Φαγητού Hune Ανοξείδωτο Ατσάλι Μεταλλικό Καφέ W2xL23.5xH0.66 cm Broste Copenhagen

δες το προϊόν

Broste Copenhagen Κουτάλι Κουτάλι Σούπας Hune Ανοξείδωτο Ατσάλι Μεταλλικό Καφέ W4.1xL20.5xH0.65 cm Broste Copenhagen

δες το προϊόν

 

 

Ανάγνωση επόμενου

Υπευθυνότητα και Βιωσιμότητα: Το COP28 και η δέσμευσή μας στο Hintsdeco
Το Pantone Color of the Year 2024 και πως να το χρησιμοποιήσετε στη διακόσμηση σας

Αφήστε ένα σχόλιο

Όλα τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.

Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

Δωρεάν Μεταφορικά

Με αγορές άνω των 99€ για Ελλάδα ή 250€ για Κύπρο

3 Άτοκες Δόσεις

Με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα

Δωρεάν Αντικατοβολή

Δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση για την υπηρεσία την αντικαταβολής

Εύκολη Διαδικασία Επιστροφών

Επιστροφές εντός 14 ημερών και επιστροφή χρημάτων