Διακόσμηση δωματίου

Τι είναι το Scandinavian Mediterranean στιλ διακόσμησης;

Ανακαλύψτε το Scandinavian Mediterranean στιλ διακόσμησης
Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται τα δύο στιλ διακόσμησης, το Σκανδιναβικό και το Μεσογειακό, να αναμειγνύονται, δημιουργώντας το Scandinavian - Mediterranean style διακόσμησης.
 
Τι είναι το Scandinavian Mediterranean στιλ;
Το Scandinavian Mediterranean στιλ στη διακόσμηση, είναι ουσιαστικά το σημείο στο οποίο η ήρεμη ουσία και η αυθεντική φυσικότητα του μεσογειακού πνεύματος συναντούν τις επιρροές της σκανδιναβικής διακόσμησης, δημιουργώντας έναν έντονα προσωπικό αλλά και εκλεπτυσμένο χώρο. 
Το μεσογειακό στιλ χαρακτηρίζεται από μια συγκεκριμένη, ρουστίκ, θαλασσινή αισθητική, την οποία θα συναντούσαμε σε παλαιότερες εποχές, στην επαρχία της Ισπανίας, τηs Ιταλίας και της Ελλάδας. Όταν αυτή η ιδιαίτερη νοστολαγική γοητεία συναντά το καθαρό, μίνιμαλ, εκλεπτυσμένο στιλ των Σκανδιναβικών χωρών, δημιουργείται αυτό το μοναδικό στιλ.
Μπορούμε να αναγνωρίσουμε το Scandinavian Mediterranean στιλ στην μινιμαλιστική αισθητική, τους ουδέτερους χρωματικούς τόνους, τις απλές γραμμές, τη χρήση φυσικών υλικών και ανοιχτόχρωμου ξύλου, τα οποία αναμειγνύονται με πινελιές έντονων και ιδιαίτερων χρωμάτων, τη παρουσία της φύσης μέσα από φυτά αλλά και στοιχεία από τη θάλασσα και τη χρήση ξύλινων επίπλων και μεσογειακών διακοσμητικών και μοτίβων.
Πολλές φορές το στιλ αυτό το λέμε και Modern Mediterranean style και εννοούμε μεσογειακή γιήνη ζεστασιά με μοντέρνα μίνιμαλ έπιπλα και διακοσμητικά.  
Σπίτια με Scandinavian Mediterranean στιλ συναντάμε τα τελευταία χρόνια στα νησιά μας, κυρίως στις νέες πολυτελής κατοικίες μεγάλων αρχιτεκτονικών γραφείων.
Πως να αναπαράγετε το στιλ: 
Αν το σπίτι σας ακολουθεί μια κλασσική μεσογειακή διακόσμηση δεν είναι δύσκολο να υιοθετήσετε το Scandinavian Mediterranean στιλ, αρκεί να έχετε τη διάθεση να κάνετε μερικές ουσιαστικές αλλαγές που να συνάδουν με την σκανδιναβική φιλοσοφία.
Αδειάστε το σπίτι από περιττά έπιπλα και αντικείμενα.
Τα Σκανδιναβικά σπίτια χαρακτηρίζονται από λίγα και απαραίτητα αντικείμενα, που βοηθούν στην έλλειψη της οπτικής ακαταστασίας. Απελευθερωθείτε από μικρά αντικείμενα που σκονίζονται στα ράφια και στα τραπεζάκια και αποθηκεύστε έπιπλα που απλώς γεμίζουν το χώρο. Κρατήστε λίγα έπιπλα και αντικείμενα που έχουν αξία, προσωπικότητα και στιλ.Η ποιότητα είναι πάντα καλύτερη από την ποσότητα όταν πρόκειται για το στιλ Scandi.
Συνδυάστε τυπικά παραδοσιακά στοιχεία, με μινιμαλιστική προσέγγιση και μοντέρνα σχήματα.
Διατηρήστε τα παραδοσιακά υλικά όπως την πέτρα, τα πλακάκια από τερακότα, τα εμφανή δοκάρια. Ενα ρουστικ παλιό τραπέζι πλαισιώστε το με τυπικές ξύλινες σκανδιναβικές καρέκλες, όπως το στιλ της Wishbone chair (Y chair) ή της Elbow chair. Ένα statement σκανδιναβικό φωτιστικό, όπως στο στιλ της Panthella Lamp, τοποθετήστε το δίπλα σε μια ρουστίκ πολυθρόνα. Μια σκανδιναβική καρέκλα τύπου Easy chair τοποθετήστε την ανάμεσα σε δύο καναπέδες μεσογειακού στιλ.
Scandinavian Mediterranean στυλ διακόσμησης
 
Αλλάξτε τη χρωματική παλέτα.
Εάν έχετε υιοθετήσει έντονα μεσογειακά χρώματα στους τοίχους, ήρθε η ώρα να τα αλλάξετε σε πιο φυσική και ουδέτερη χρωματική παλέτα.  Χρησιμοποιήστε ζεστά χρώματα όπως υπόλευκο, λευκό ιβουάρ, λευκό θαλασσινό κοχύλι, σαμπανί κ.α. Εδώ όμως έρχεται η έκπληξη. Δημιουργήστε μία duotone αισθητική, προσθέτοντας ένα δεύτερο, έντονο χρώμα στο χώρο σας. Η πιο προφανής επιλογή είναι να προσθέσετε μπλε ή navy στοιχεία. Όμως έχετε και άλλες χρωματικές επιλογές. Αντί για μπλε, μπορείτε να δοκιμάσετε πιο πρωτότυπες χρωματικές αντιθέσεις, όπως πορτοκαλί, κίτρινο, ροζ ή πράσινο, χρώματα εμπνευσμένα από τη μεσογειακή γη και τα λουλούδια.
Πειραματιστείτε με μεσογειακά μοτίβα. 
Όλοι ξέρουμε πως μπορεί να μοιάζει ένα μεσογειακό pattern. Θυμίζει χωριό, θάλασσα, φύση. Μπορείτε να σπάσετε τον Σκανδιναβικό μινιμαλισμό, προσθέτοντας ένα κάλυμμα, ένα χαλί, μαξιλάρια, ακόμη και πλακάκια με ένα ιδιαίτερο μοτίβο.
espanyolet_ilifestyle_mallorca_degermark_reduced6.jpg
Scandinavian Mediterranean στιλ διακόσμησης
 
Επιλέξτε φυσικά υλικά.
Επιλέξτε ξύλο, ψάθα, μπαμπού, γυαλί, ρατάν, κεραμικά με οργανικές φόρμες, λινά και βαμβακερά υφάσματα σε ουδέτερα χρώματα.  
Χρησιμοποιήστε διακοσμητικά με χαρακτήρα. Συνδυάστε κλασικούς μεσογειακούς αμφορείς και κηροπήγια από τερακότα με μοντέρνα κεραμικά σχέδια.
Μεγιστοποιήστε το φυσικό φως.
Δημιουργήστε έναν ανοιχτό, ευάερο και άνετο εσωτερικό χώρο. Μεγαλώστε τα ανοίγματα των μπαλκονόπορτων, όπου αυτό είναι εφικτό και αφήστε διάπλατα να περάσει το φυσικό φως.
Τοποθετήστε αποξηραμένα λουλούδια.
Τα αποξηραμένα λουλούδια είναι σημαντικά στη Μεσογειακή - Σκανδιναβική διακόσμηση. Μπορούν να τοποθετηθούν σε βάζα ή να τα κρεμάσετε σε διάφορα σημεία στο σπίτι. 
 
Post Image
Gallery ImageGallery ImageGallery ImageGallery ImageGallery Image
Πειραματιστείτε και δημιουργήστε. 
Παρακολουθείτε τα τελευταία μας άρθρα για πολλά περισσότερα HINTS και γράψτε μας στα comments τις συμβουλές που θα θέλατε στη συνέχεια.

Ανάγνωση επόμενου

Διακόσμηση με καθρέφτες: Οι καμπύλες κυριαρχούν
Διακόσμηση Παιδικού Δωματίου: Ιδέες και Συμβουλές

Αφήστε ένα σχόλιο

Όλα τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.

Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

Δωρεάν Μεταφορικά

Με αγορές άνω των 99€ για Ελλάδα ή 250€ για Κύπρο

3 Άτοκες Δόσεις

Με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα

Δωρεάν Αντικατοβολή

Δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση για την υπηρεσία την αντικαταβολής

Εύκολη Διαδικασία Επιστροφών

Επιστροφές εντός 14 ημερών και επιστροφή χρημάτων